Μεντα 25 γρ.

Βάρος: 0.100kg

52 τεμάχια διαθέσιμα

Άμεσα διαθέσιμο
Ελληνική Μέντα σε οικολογική συσκευασία 25 γρ.

Η μέντα είναι μπαχαρικό που προέρχεται από το φυτό Mentha Piperita, συγγενές με τον δυόσμο (Mentha Viridis ή Μέντα η πράσινη) και το φλισκούνι (Mentha Pylegium ή Μέντα η πουλέγια). 
Είναι ποώδες και βρίσκεται σε χέρσες περιοχές ή αναχώματα ως αγριόχορτο, ωστόσο εύκολα καλλιεργείται και σε κήπους.
Οι μέντες γενικά είναι από τα πιο αρωματικά (πιπεράτα) και από τα πιο ευχάριστα στη γεύση φυτά, με διάφορες θεραπευτικές ιδιότητες.
Έχει χωνευτικές, τονωτικές, διεγερτικές, σπασμολυτικές, αντιφυσιτικές και επίσης ισχυρές αφροδισιακές ιδιότητες. Στην θεραπευτική χρησιμοποιούνται οι ανθισμένες κορυφές και τα φρέσκα φύλλα του φυτού.

Είναι ιδανικό για να χρησιμοποιηθεί για εισπνοές σε περιπτώσεις ρινικής συμφόρησης και καταρροής από κρυολόγημα και γρίπη.

100% φυσικό προϊόν    Καθαρά βάρος 25 γρ

traditional products greece natural greece organicΗ μέντα είναι μπαχαρικό που προέρχεται από το φυτό Mentha Piperita, συγγενές με τον δυόσμο (Mentha Viridis ή Μέντα η πράσινη) και το φλισκούνι (Mentha Pylegium ή Μέντα η πουλέγια). Υπάρχουν περισσότερα από 25 διαφορετικά είδη μέντας, πολλά από τα οποία διασταυρώνονται μεταξύ τους παράγοντας υβρίδια και η προερχόμενη από την Ευρώπη μέντα, προέρχεται από μια τέτοια διασταύρωση. Είναι ποώδες και βρίσκεται σε χέρσες περιοχές ή αναχώματα ως αγριόχορτο, ωστόσο εύκολα καλλιεργείται και σε κήπους. Οι μέντες γενικά είναι από τα πιο αρωματικά (πιπεράτα) και από τα πιο ευχάριστα στη γεύση φυτά, με διάφορες θεραπευτικές ιδιότητες. Έχει χωνευτικές, τονωτικές, διεγερτικές, σπασμολυτικές, αντιφυσιτικές και επίσης ισχυρές αφροδισιακές ιδιότητες. Στην θεραπευτική χρησιμοποιούνται οι ανθισμένες κορυφές και τα φρέσκα φύλλα του φυτού